wauw
terraskachel

Dielle Pelletkachels

Vergeet even alles wat u kent op het gebied van pelletkachels en verbaas u eigen over de nieuwe manier van stoken op pellets met het gepatenteerde systeem van Dielle! De werking van een Dielle pelletkachel is anders dan de werking van een reguliere pelletkachel. De pellets worden namelijk niet in een branderbak geworpen maar via een bodemvoeder de stookkamer ingedrukt.

De voordelen van het nieuwe systeem

De pelletkachel kapselt gloeiende asresten in zodat de pelletkachel altijd binnen vier uur weer opnieuw gestart kan worden zonder het gebruik van ontsteek-pennen. Daarnaast is er geen branderbakje dat u hoeft te reinigen. Het as wordt door nieuwe pellets aan de kant gedrukt, hierdoor is het reinigen van de pelletkachel pas nodig als de aslade vol zit. Doordat de assen niet meer hoeven te worden afgezogen is er minder rookgassnelheid nodig, de resulteert in een betere overdracht in de warmtewisselaar. Op deze manier zijn wij in staat een rendement te halen van wel 96%. De Dielle pelletkachels beschikken over een stand-by functie. Deze functie heeft echter wel een maximum tijd van 4 uur.

Het klinkt echter raar voor een houtpellet kachel maar een Dielle pelletkachel kan werken op meerdere brandstoffen. Vraag ons eens naar de mogelijkheden!

Pelletkachels met kanalisatie

In ons Dielle assortiment zijn ook een aantal modellen pelletkachels met kanalisatie. Dit betekent dat u met de pelletkachels meerder ruimtes tegelijk kunt verwarmen. Omdat Dielle een andere warmtewisselaar heeft, en een andere manier gebruikt om de hitte te transporteren, is de lengte van de kanalisatie niet 6 meter (wat de meeste pelletkachels maximaal behalen) maar 12 tot 16 meter, zonder verlies van druk. Daarnaast is het mogelijk om de ventilatoren afzonderlijk van elkaar te laten draaien door middel van een thermostaat. Hierdoor hoeft u niet onnodig te verwarmen als een kamer al op temperatuur is.

Alle Dielle pelletkachels werken vrijwel volledig geluidsloos. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of wil u meer informatie? Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen!