Natura 9

De Natura 9  is niet meer te vergelijken met de standaard hout-pelletkachel. De kachel heeft een geheel nieuw vuur, maakt zo goed als geen geluid en is precies in te stellen zoals u dat wilt.

Deze kachel heeft een volledig automatische reiniging, u kunt tot wel een maand stoken zonder de pelletkachel of aslade te hoeven legen. De branderbak kantelt zichzelf om te reinigen, hierdoor blijft hij altijd schoon. Ook heeft de Natura 9  , door middel van een geheel nieuw verbrandingsprincipe, hoge rustige vlammen. Dit zorgt weer voor een hoger rendement.

De lucht wordt van boven aangevoerd dus is in tegenstelling tot de standaard pelletkachel de verbranding schoner en effectiever.

De Natura 9 pelletkachel is ideaal in te zetten als bijverwarming in zowel kleine als grote ruimtes dankzij de volledig naar wens in- of uit te schakelen convectieventilator, hierdoor is de Natura 9 vrijwel volledig geluidsloos. Tevens wordt deze pelletkachel standaard met uitgebreide touch-afstandbediening geleverd. Door het grote pelletreservoir kan de kachel lang branden zonder bij te vullen.

Technische gegevens

Vermogen nominaal (min-max) 2,5 – 9 kW
Pelletverbruik 0,5 – 1,5 kg/h
Rendement 94 %
Diameter 80 mm
Externe luchttoevoer Ja, 50 mm
Inhoud pelletreservoir 20 kg
Brandduur (min-max in uren) 10,5  – 40 h
Gewicht 150 kg
Maatvoering H x B x D 1080x460x520
Ruitenreinigingssysteem Ja
Houtblokkenset Nee