Natura wide

De Natura Wide  is in niets meer te vergelijken met de standaard houtpellet-kachel. Deze nieuwe kachel is fluisterstil, heeft een fantastisch ‘houtvuur’ en is perfect regelbaar met een uitgebreide afstandsbediening.

Deze kachel heeft, door middel van een geheel nieuw verbrandingsprincipe, hoge rustige vlammen. Dit zorgt ook voor een hoger rendement. Omdat de lucht van boven wordt aangevoerd, in tegenstelling tot de standaard pelletkachel, is de verbranding schoner en effectiever. Ook heeft de Natura Wide een volledig automatische reiniging, u kunt tot wel een maand stoken zonder de pelletkachel of aslade te hoeven legen. De branderbak kantelt zichzelf om te reinigen, hierdoor blijft de branderbak altijd schoon.

De Natura Wide pelletkachel is ideaal in te zetten als bij-verwarming in zowel kleine als grote ruimtes, dankzij de volledig naar wens in- of uit te schakelen convectieventilator is de Natura wide vrijwel volledig geluidsloos. Tevens wordt deze pelletkachel standaard met uitgebreide touch-afstandbediening geleverd. Door het grote pellet-reservoir kan de kachel lang branden zonder bij te vullen.

Technische gegevens

Vermogen nominaal (min-max) 3 – 10 kW
Pelletverbruik 0,7 – 2,1 kg/h
Rendement 94 %
Diameter 80 mm
Externe luchttoevoer Ja, 50 mm
Inhoud pelletreservoir 19 kg
Brandduur (min-max in uren) 9 – 27 h
Gewicht 210 kg
Maatvoering H x B x D 1030 x 768 x 440
Ruitenreinigingssysteem Ja
Houtblokkenset Nee