Subsidie pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel waarin pellets van hout worden verbrand. Er is steeds meer vraag naar. Dat is natuurlijk niet voor niets: pelletkachels zijn een mooi alternatief voor een cv-installatie, zien er modern uit en zijn erg energiezuinig.

Voor welke pelletkachels geldt deze subsidie?

Een pelletkachel komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als deze:

      • subsidie pelletkachelBestemd is voor de productie van warmte;
      • Automatisch wordt gestookt op houtpellets;
      • Een gesloten voorkant heeft;
      • Voldoet aan de norm EN 14785;
      • Een vermogen van 5kW tot 500 kW heeft;
      • Voldoet aan de technische eisen gesteld in bijlage 2, 2a iii voor stof (PM), 2b ii voor gasvormige organische verbindingen (OGC of CxHy), 2c iii voor CO en 2d i voor NOx, van Verordening (EU) 2015/1185!
      • Apparatenlijst en subsidiebedrag

Hoe hoog is subsidie pelletkachel?

De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u € 50 per kW vermogen van de kachel, met een minimum van € 500.
Bij het berekenen van uw uiteindelijke subsidie pelletkachel baseren wij ons op apparaat gegevens die door fabrikanten aan ons zijn verstrekt. Mocht blijken dat fabrikantgegevens onjuistheden bevatten dan corrigeren wij de lijst en het apparaat subsidiebedrag. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke hoogte van uw subsidie.

Hoe vraag ik subsidie pelletkachel aan?

U vraagt de subsidie aan via het rvo. De gegevens en de factuur van de pelletkachel worden daar naar toe gestuurd. Per pelletkachel verschild de subsidie en het rvo bepaald dan hoeveel subsidie u ontvangt.

De beste pelletkachel haalt u bij Installatiebedrijf de Boers

Installatiebedrijf de Boers is in 1972 opgezet en inmiddels een erkend installatiebedrijf met vele jaren ervaring en gecertificeerde medewerkers. Wij staan voor iedereen klaar om de beste pelletkachel te selecteren en te installeren. Wij zijn u graag van dienst als het gaat om het kiezen en laten installeren van de pelletkachel die het best bij u past. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 06 536 453 78.

Stuur ons berichten