Werking Pelletkachel

werking pelletkachelPelletkachels zijn een mooi alternatief voor een cv-installatie, ze zien er modern uit en ze zijn erg energie zuinig. Een pelletkachel is een kachel waarin pellets van hout worden verbrand. Er is steeds meer vraag naar, als u een pelletkachel aanschaft kunt u ook subsidie aanvragen.

Hoe werkt een Pelletkachel?

Een pellet is een klein brokje hout dat gemaakt is van zaagsel en snippers. Het zaagsel wordt dan samengeperst door hoge druk. In de pelletkachel bevindt zich een reservoir voor deze pellets. De pellets worden naar de vuurkorf getransporteerd, waar ze automatisch worden ontstoken. Met behulp van een ventilator wordt de schone verwarmde lucht uw huis ingeblazen. Een klein deel van de warmte wordt omgezet in stralingswarmte, waardoor de pelletkachel niet gloeiendheet is. De rookgassen worden via een andere ventilator door een afvoerpijp naar buiten geblazen. Via een display kan de temperatuur van de warmte geregeld worden.

Achterop de pelletkachels zit een sensor en computerbord. Deze regelen zo optimaal mogelijk de gehele werking pelletkachel. Zo zijn er diverse instellingen en veiligheidsfuncties. Dit en nog veel meer zorgt ervoor dat de kachel comfortabel, schoon en veilig te gebruiken is.

Installatie van een houtpellet kachel

De werking pelletkachel is pas optimaal als hij goed geinstalleerd is. Het installeren van een pelletkachel kan voor de amateur best ingewikkeld zijn. Vaak heeft men niet de juiste materialen en gereedschappen in huis om de kachel op de juiste manier te installeren, terwijl dit wel belangrijk is. Als de pelletkachel niet goed geïnstalleerd is, kan dit leiden tot een verkorte levensduur en de periode tussen onderhoudsbeurten wordt steeds korter. Wees daarom verzekerd van een goede installatie en laat het doen door Installatiebedrijf de Boers!

Installatiebedrijf de Boers

Installatiebedrijf de Boers is in 1972 opgezet en inmiddels een erkend installatiebedrijf met vele jaren ervaring en gecertificeerde medewerkers. Wij staan voor iedereen klaar om de beste pelletkachel te selecteren en te installeren om een goede werking pelletkachel. Wij zijn u graag van dienst als het gaat om het kiezen en laten installeren van de pelletkachel die het best bij u past. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 06 536 453 78.

Stuur ons berichten